איך מכינים סשימי? וגם מתכון מומלץ

סשימי נחשבת למנה קלילה ואהובה – אשר מתאימה בעיקר לעונת הקיץ החמה, אבל ניתן ליהנות ממנה כמובן לאורך כל השנה.
מדובר למעשה בדגים נאים – כאשר ניתן להכין את המנה מדגים טריים מסוגים שונים. ההמלצה היא להשתמש בדגי מים מלוחים ולא בדגים של מים מתוקים.

איך מכינים סשימי?

סשימי היא מנה קלה ומהירה במיוחד להכנה ולמעשה בתוך דקות בודדות (בין 5 ל-10 דק בממוצע), ניתן להשלים את הכנתה.
כמובן, שניתן למצוא היצע רחב של מתכונים, חלקם פשוטים וחלקם מורכבים מעט יותר (ובהתאמה, זמן ההכנה יכול להיות ארוך יותר). 

חשוב להדגיש כי המצרך הבסיסי והחשוב ביותר להגנת סשימי ביתי הוא כמובן הדג. אם לא דגתם אותו בעצמכם חשוב לבחור בתבונה את המקום ממנו תרכשו את הדג ולוודא שאתם בוחרים בדג איכותי, נקי וטרי – אל תתפשרו על פחות מכך.

המצרכים להכנת סשימי

  • 200 גרם פילה דג טרי איכותי ונקי מעצמות (מוסר, לוקוס או אינטיאס). ניתן לשלב מספר סוגי דגים גם יחד.
  • להגשה בצד או מעל: ניתן להגיש עם מגוון רחב של ירקות ופירות (לפי טעם והעדפה) ובין היתר: מלפפונים, תפוז, אבוקדו, ג'ינגר כבוש (ניתן גם לשלב בין מספר פירות וירקות שונים, בהתאם לטעם אישי ולהעדפות).
  • רוטב: ניתן להגיש עם שמן זית, מיץ לימון ומלח ים. אפשרות נוספת להגיש עם רוטב בצד: סויה לדוגמא. 

הוראות ההכנה

  • עד להכנה חשוב לשים את הדג במקרר ולשמור עליו קר. הדג אמור להיות פרוס דק מאוד – ניתן לבקש שיפרסו או לפרוס אותו באופן עצמאי.
  • מסדרים את פרוסות הדג יפה על צלחת.
  • אם החלטתם לתבל בעצמכם, זה בדיוק הזמן לזלף מעט שמן זית, לסחוט מעל לימון ולפזר מלח גס. אם לא תוכלו להגיש את הרוטב בצד.
  • בשלב הבא, יש לחתוך יפה את הירקות או הפירות שבחרתם ופשוט להניח אותם על הדגים בצורה אסטטית ויפה. אם אתם רוצים לאפשר לכל אחד להרכיב לעצמו את המנה, תוכלו להגיש את הירקות והפירות בצד ולתת לסועדים לפזר בעצמם את אלה המועדפים עליהם. 
  • זמן להגיש את המנה האסטטית והיפה – בתיאבון!

הדרך ליהנות ממנת הסשימי המושלמת

הכנת סשימי היא פשוטה ומהירה ואפשרויות הבחירה הן רחבות – הן מבחינת סוג הדג המועדף עליכם, הן מבחינת התיבול או הרוטב/ המטבל אותו תשיגו לצד המנה והן מבחינת הירקות או הפירות שמפזרים מעל.

יחד עם זאת, אם חשקה נפשכם ליהנות ממנת סשימי איכותי וטעימה, אשר כל המרכיבים שלה נבחרו בקפידה, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להגיע למסעדה שמתמחה בדגים ובפירות ים.

במסעדה שלנו, מסעדת אוניקס הממוקמת בנמל חיפה, תוכלו ליהנות ממנת סשימי משובחת וטעימה וממגוון רחב של מנות אחרות – המגיעות מלא פחות מ-5 יבשות שונות.

אתם מוזמנים להגיע, לנסות וליהנות ממנת סשימי בתפריט של השף ג'וני גוריק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close
הזמנת שולחן