מדריך פירות ים כולל מתכונים ומנות מומלצות

בשנים האחרונות העיר חיפה מיצבה את עצמה כסוג של בירת פירות הים של ישראל – ולא בכדי. חיפה היא כידוע עיר נמל, אשר התברכה בחופי ים קסומים, שמעבר להיותם מקום בילוי ונופש, הם גם מציעים גישה למגוון רחב של מאכלים מהים התיכון (עליהם נמנים גם פירות הים).

אז אם חשקה נפשכם במנת פירות ים טעימה, מכל סוג ובכל צורה, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להגיע לעיר הצפונית, שפעם הייתה ידועה כעיר הפועלים – אבל כיום, היא מציעה למבקרים חיי לילה עשירים ותוססים. תוכלו למצוא מגוון רחב של מסעדות על הים או בנמל חיפה המגישות מנות משובחות של פירות ים – ובראשן המסעדה שלנו, מסעדת השף אוניקס.

כדי להפוך לכם את החיים לקלים יותר הכנו מדריך פירות ים מפורט עם הסברים, מתכונים ובעיקר באיזה מנות מהתפריט של אוניקס פירות הים הללו נמצאים כדי שתוכלו להגיע, לדגום, לטעום ואפילו להכין בבית אם חשקה נפשכם.

כל מה שחשוב לדעת על פירות ים בעולם ובישראל

נהוג לחלק את פירות הים למספר סוגים, כאשר, כדאי להכיר כל אחד מהסוגים כמו גם להכיר את המאפיינים שלו:

רכיכות

פירות ים - רכיכות

רכיכות ובעיקר הימיות שבניהן נפוצות בלא מעט מטבחים ברחבי העולם – ובעיקר במטבח הצרפתי. על הרכיכות המוכרות והאהובות נמנות: צדפות מולים, צדפות אויסטרים ודיונונים.

סרטנים

פירות ים - סרטנים

הסרטנים נחשבים לתענוג קולינארי הודות לבשרם המתקתק ובעל המרקם הרך והנעים. בעולם מאכלי הים, ניתן למצוא סוגים שונים של סרטנים כשעל הסוגים הבולטים והאהובים ניתן למנות את הסרטנים הכחולים, הלובסטרים והשרימפס.

אכינודרמים

פירות ים - מלפפון ים

במטבח הים תיכוני מאכלים הנמנים על קטגוריה זו נחשבים לפחות נפוצים. אבל אם יצא לכם לטייל במזרח הרחוק, מאכלים כמו מלפפוני ים המשתייכים לקטגוריה זו נחשבים לנפוצים ואהובים במיוחד.

הערכים התזונתיים של פירות ים

מעבר לעובדה שפירות ים נחשבים כעשירים בטעמים וככאלה שניתן להכין באמצעותם מגוון רחב של מתכונים – ואף להכין אותם בשיטות בישול מגוונות כמו: אפייה, צלייה, טיגון, אידוי ועוד. חשוב לדעת כי פירות ים מהווים כמקור מצוין לערכים תזונתיים שונים.

פירות ים נחשבים למקור לחלבון ולוויטמינים (ובעיקר ויטמין D וויטמין B12), מינרלים וחומצות שומן חשובות כמו אומגה 3.
חשוב לציין, כי סוגים שונים של פירות ים גם כוללים ערכים תזונתיים אחרים – כך שמומלץ לבדוק כל מאכל לגופו.

צריכה קבועה במינון נכון של מאכלי ים כמו דגים ופירות ים, טומנת בחובה יתרונות בריאותיים שונים כמו: הפחתת הסיכון למחלות לב, הורדה של לחץ דם, שיפור של תפקודי המוח ועוד כך שאם אתם נמנים על אנשים שבחירת התזונה שלהם מבוססת על ערכים תזונתיים, תשמחו לגלות שגם בקטגוריה הזו פירות ים יכולים להיות בחירה סופר נכונה.

פירות הים של חיפה

אז אחרי ההקדמה, הגיע הזמן לעיקר (או לעיקריות בשפת המסעדות) ולהכיר מקרוב את פירות הים הטריים אותם ניתן להשיג בעיר חיפה ובמיוחד אצלנו באוניקס.

שרימפס (חסילונים)

שרימפסים

שרימפס הם סרטנים קטנים אותם ניתן למצוא לרוב בקרקעית הים. השרימפס מהווים מעדן קולינארי אהוב במיוחד בזכות טעמם המתקתק והעדין. שרימפס מהווים כמקור עשיר של לוויטמינים, מינרלים וחלבון – ומומלץ לאכול אותם לצד כוס יין לבן טוב. השרימפס משמשים במגוון רחב של מנות, משרימפס סקאמפי ועד קוקטיילי שרימפס שונים.

  • מתכון לשרימפס בחמאת זעתר
  • מנות בתפריט של אוניקס עם שרימפס:
    • מנת מיקס שף
    • שרימפס ווסבי. הווסאבי מגיע חי ובאוניקס עושים ממנו קרם ווסאבי ומגישים את השרימפס עם מטבל ווסבי.
    • שרימפס שוטר. שרימפס מבושל עם ווינגרט מנגו ופסיפלורה.

לובסטר

לובסטרים מעושנים

הלובסטר שייך למשפחת הסרטנים והוא נחשב למאכל אהוב בזכות הבשר העסיסי והמתוק שלו. לעתים קרובות הוא מוגש מבושל או מאודה ומלווה בחמאה או ברטבים אחרים. בין המתכונים הפופולאריים ללובסטר ניתן לציין את המעדן הצרפתי האהוב "לובסטר תרמידור".

סרטן

סרטן כחול

למי שלא טעם סרטנים, מדובר במאכל אשר יכול להיראות תחילה כמורכב לאכילה. אבל, הוא ללא כל ספק שווה את המאמץ, מכיוון שהוא מתאפיין בבשר מתוק ועדין במיוחד. הזנים הנפוצים של הסרטנים כוללים סרטן כחול, סרטן מלכותי וסרטן שלג. בשר סרטנים משמש במגוון רחב של מנות ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים כמו: עוגות סרטנים, ביסק סרטנים ורגלי סרטנים. מי אמר בוב ספוג…?

מולים

מולים שחורים

צדפות מולים הן רכיכות ימיות הנחשבות לאהובות ופופולאריות בזכות הבשר העשיר והטעים שלהם. לעתים קרובות נהוג להגיש את המולים מאודים ומוגשים עם שום, יין לבן ועשבי תיבול או להשתמש בהם במנות מיוחדות כמו "מול מרינייר".

אוייסטרים

צלחת אויסטרים

צדפות הידועות גם בשם אויסטרים הן רכיכות ימיות אשר נחשבות למעדן קולינארי, בזכות הטעם המלוח והימי הייחודי שלהן ומרקמן הקרמי. הן נאכלות בדרך כלל חיות על חצי הקשווה אך ניתן גם לצלות אותן, לטגן או להשתמש בהן עבור הכנת מרקים ותבשילים שונים.

  • מתכון לצדפות אויסטרים
  • מנות בתפריט של אוניקס עם אויסטרים: במסעדה מוגשת מנת אויסטרים צרפתיים הטובים בעולם. האויסטרים מגיעים אל מטבחה של אוניקס פעמיים בשבוע כשהם טריים טריים והם מוגשים לשולחן בהגשה מיוחדת של השף. לעיתים בימי חמישי יש ערבי אויסטרים. צרו איתנו קשר כאן כדי לבדוק אם יום חמישי הזה הוא היום שלכם.

קלמארי

דיונונים טריים

הקלמארי הוא למעשה בשר דיונון שנחשב למעדן הודות לבשר בעל מרקם מוצק עם טעם עדין. ישנם זנים שונים של קלמארי אשר לכל אחד מהם טעם שונה. לעתים קרובות הקלמארי מטוגן או בגריל ומוגש עם רוטב מרינרה או איולי.

  • מתכון לקלאמרי בחמאה ושום
  • מנות בתפריט של אוניקס עם קלמארי:
    • מנת קלמארי סגול שלם, ממולאת בבשר סרטנים כחולים ומוגשת עם לימון.
    • קלמארי עשוי עם חמאה, זיתי קלמטה וחומוס בטעם עגבניות מיובשות
    • קלמארי איולי זעתר מטוגן. הקלמארי מגיע מהים ומוגש עם זעתר מההרים.

תמנון

זרועות תמנון לצד דגים

תמנון הוא סוג נוסף של רכיכה ימית אשר מזוהה בקרב חובבי הקולינריה בזכות בשר בעל מרקם פריך וטעים. התמנון נחשב למאכל דל שומן העשיר בוויטמינים ומינרלים כמו: ויטמין C, ברזל, אבץ ואשלגן. ניתן לצלות את התמנון או להגיש נא במנות כמו סושי וסביצ'ה.

קיפודי ים

קיפודי ים על קרח בשוק

את קיפודי הים רובינו מכירים בתור משהו שיש להיזהר ממנו, כי מי שדורך על אחד כזה בטעות, צפוי לסבול, אבל מסתבר שיש בהם הרבה יותר מאשר דקירה כואבת. אומנם רק חלק קטן מקיפוד הים ניתן לאכילה, בעיקר אברי הפנים שלו אבל מדובר במעדן של ממש. ישנם סוגים שונים של קיפודי ים, אשר כל אחד מהסוגים הינו בעל טעמים ומאפיינים שונים.

צדפת סקאלופ

סקאלופ

סקלופ היא צדפה המתאפיינת בבשר לבן בעל טעם מתקתק. צדפת סקלופ ידועה גם בשם קוקי סן ז'ק וזאת בשל העובדה שהתוכן המצוי בתוך הסקלופ מזכיר במידה רבה את זה של העוגייה. אם נניח רגע בצד את הטעם הרי שזהו מזון בריאות ממש. הצדפה מכילה גם אחוזים גבוהים של ויטמין B12, מגנזיום, אשלגן לצד אחוז נמוך של שומן רווי.

צלופחים

גיגית מלאה צלופחים

צלופחים הם יצורים ימיים החיים הן במים מתוקים והן במים מלוחים. הצלופח מפורסם בזכות צורתו הייחודית, אשר מזכירה במידה רבה נחש. הצלופחים נחשבים למעדן קולינארי אהוב במדינות שונות כמו: ספרד, פורטוגל, סין ויפן. את הצלופח ניתן לבשל, לאפות, לטגן או לצלות ברוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close
הזמנת שולחן