איך מכינים קוקי סאן ז'אק? וגם מתכון מומלץ

אם אתם נמנים על חובבי מאכלי ופירות ים, אין כל ספק כי קוקי סאן ז'אק היא מנה שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם להחמיץ.
קוקי סאן ז'אק הן למעשה צדפות אשר מגיעות מהים (ובמקרים מסוימים גם מגדלים אותן בבריכות) והן טעימות-טעימות. ניתן למצוא היצע רחב של מתכונים לקוקי סאן ז'אק כאשר ההבדלים העיקריים בין מתכון למתכון באים לידי ביטוי בסוג הרוטב אשר יוגש עם המנה. 

על טעמים וערכים תזונתיים

מעבר לעובדה שקוקי סאן ז'אק נחשבת למנה טעימה במיוחד, היא עשירה בערכים תזונתיים – ולמעשה, היא נחשבת גם כבריאה.
הצדפות מכילות אשלגן, B12, פרוטאין ומגנזיום – ובנוסף, אחוז השומן הרווי במנה הינו נמוך במיוחד. כך שלצד חווית טעמים עשירה, אתם שמים דגש גם על הערכים התזונתיים במה שאתם אוכלים. אין כל ספק שמדובר במנה מושלמת מכל הבחינות.  

איך מכינים קוקי סאן ז'אק?

אם אתם רוצים ליהנות מקוקי סאן ז'אק יש לכם 2 אפשרויות. הראשונה היא להגיע למסעדה אשר מגישה את המנה (אצלנו למשל מגישים אותה על מצע פירה חסות ושמן ירוק) והשנייה היא "להפשיל שרוולים" ולהכין את המנה בבית – כמובן, שאם קיבלתם החלטה להכין את המנה בבית, חשוב שתקפידו לקנות את הצדפות ממקום איכותי.

בכדי להקל עליכם את המשימה, הנה מתכון של המאכל האהוב והכה ים תיכוני הזה:

המצרכים להכנת קוקי סאן ז'אק

לפני שמתחילים בהכנה, חשוב לדאוג שיש ברשותכם את כל המצרכים הנדרשים:

  • 12 צדפות סן ז'אק (יש לבחור בצדפות טריות)
  • 100  גרם חמאה
  • חצי כוס יין לבן
  • 2 שיני שום (יש לקצוץ את השום)
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • רבע כוס שמנת חמוצה
  • חופן עשבי תיבול טריים
  • מלח ופלפל לפי טעם

הוראות הכנה

הכנתם את המצרכים? השלב הראשון מאחוריכם. עכשיו הגיע הזמן להתחיל את הליך ההכנה בפועל (ספוילר: זמן ההכנה הינו קצר יחסית ואורך כ-20 דקות):

  • יש לנקות את הצדפות בצורה קפדנית ולקלף את הקונכייה החיצונית. 
  • בשלב הבא יש לחמם את החמאה במחבת ולהוסיף את השום.
  • מוסיפים את הצדפות למשך כחמש דקות (עד שהקשוות נפרדות ונפתחות), לאחר מכן מוציאים את הצדפות ומניחים בצד. 
  • מוספים את היין, השמנת ועשבי התיבול לחמאה במחבת ומערבבים עד לקבלת רוטב במרקם אחיד. 
  • מפזרים את פירורי הלחם על גבי הצדפות (שהונחו בצד) ומחזירים את הצדפות למחבת עם הרוטב.
  • מפזרים מעט מיץ לימון על גבי הצדפות. 
  • יש להגיש את המנה כשהיא חמה – ניתן ומומלץ להגיש עם לחם. 

כפי שהבנתם הכנת קוקי סאן זאק היא לא מורכבת או מסובכת מדי, יחד עם זאת, אם אתם מעוניינים לחסוך זמן ומאמץ ופשוט ליהנות מהמנה המצוינת הזאת (בגרסה טעימה במיוחד) אתם מוזמנים להגיע, לנסות וליהנות ממנת קוקי סן ז'ק בתפריט של השף ג'וני גוריק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Close
הזמנת שולחן