מנות שף טבעוניות במסעדת אוניקס

אם אתם טבעונים מעל לחודש, סביר להניח ששמעתם כבר את כל הבדיחות האפשריות על כך – על זה שאתם אוכלים את האוכל של האוכל, על זה שאין צורך לצאת למסעדה וניתן פשוט לצאת ללחך עשב באי התנועה הסמוך, על זה שאתם חסים על החי וחיים על החסה. תאמינו לנו, שמענו כבר את כל ה"בדיחות" הקיימות, והן לא הצחיקו אותנו.

הן לא הצחיקו אותנו לא רק בגלל שאנחנו, במסעדת השף החיפאית אוניקס, מתייחסים ברצינות רבה למזון ולרכיביו (ובהתאם לכך, גם בוחרים אותם בקפידה), אלא בעיקר מכיוון שאנחנו מאמינים שאת החיך האנושי חשוב לחשוף לכמה שיותר טעמים ושילובים. ולכן, המנות הטבעוניות (כמו שאר המנות שבתפריט – הצמחוניות, הבשריות והמבוססות על דגים ופירות ים) הן, לכאורה, מנות שתהיינה, אולי, "מוכרות" לכם מהבית או ממסעדות אחרות, אבל, במציאות, הן תכלנה טוויסט כלשהו, פרי דמיונו היצירתי של השף ג'וני גוריק, השף של מסעדת אוניקס.

המנות הטבעוניות במסעדת אוניקס

חשוב לציין, כי בדומה לכל מסעדת שף איכותית העושה שימוש ברכיבים טריים ואיכותיים בלבד, גם התפריט של מסעדת אוניקס מתחלף ומשתנה, זאת בהתאם לעונה ולהיצע הפירות, הירקות והעלים הירוקים הטריים הקיים באותה התקופה.

המנות הטבעוניות מופיעות בתפריט של מסעדת אוניקס כמנות צמחוניות, אבל סימן העלה הירוק המופיע לצידן מראה כי ניתן לטבען אותן מבלי שטעמן המשובח ייפגע. נוסף על כך, חשוב לציין בפני המלצר בעת ההזמנה כי אתם טבעונים, מכיוון שיתכן וישנן מנות נוספות (שאינן מופיעות כרגע בתפריט) המתאימות לטבעונים.

סלט עונתי – סלט המבוסס על פירות העונה, חסה ברוטב ויניגרט הדרים.

סלט עונתי טבעות גבינת עיזים, פירות העונה ,חסה ,ויניגרט הדרים עם דבש
סלט עונתי טבעות גבינת עיזים, פירות העונה ,חסה ,ויניגרט הדרים עם דבש

סלט עגבניות – סלט צבעוני המבוסס על עגבניות שרי מהסוגים השונים.

סלט סלק – סלט צבעוני, המבוסס על סלק, בתוספת של פקאן מקורמל.

סלט סלק סלק צבעוני, פקאן מקורמל, וגבינת גורגונזולה
סלט סלק סלק צבעוני, פקאן מקורמל, וגבינת גורגונזולה

ואם מתחשק לכם לאכול משהו רציני יותר מסלט, גם כאן יש לכם לא מעט אפשרויות:

פוקצ'ה המלווה בשלושה מטבלים – פוקצ'ה טריה וחמה המלווה בשמן זית, זעתר וזיתי קלמטה פיקנטיים

פוקצ׳ה עם שלושה מתבלים ( שמן זית, זעתר, זיתים לבנה)
פוקצ׳ה עם שלושה מתבלים ( שמן זית, זעתר, זיתים לבנה)

גיוזה ירקות – כיסון בצק מאודה בסגנון האסייתי בירקות שטעמם לוקח את המנה מהמטבח האסייתי והופך אותה למתכון ייחודי למסעדת אוניקס.

ילנג‘י עלי גפן – עלי גפן ממולאים באורז מתובל פיקנטי בסגנון אראמי בשמן זית ומיץ רימונים.

ילנג׳י עלי גפן עלי גפן בשמן זית במילוי אורז בתיבול אראמי ומיץ רימונים
ילנג׳י עלי גפן עלי גפן בשמן זית במילוי אורז בתיבול אראמי ומיץ רימונים

צ'י קופטה – כופתאות חיטה קלויה ומתובלת המוגשות בעיטור פלפלים מתוקים ומיץ רימונים.

צ׳י קופטה אגוזי מלך, חיטה קלויה ומתובלת, פלפלים מתוקים ומיץ רימונים
צ׳י קופטה אגוזי מלך, חיטה קלויה ומתובלת, פלפלים מתוקים ומיץ רימונים

ארטישוק אלארומאנא – מנה איטלקית הכוללת ארטישוק המטוגן בטמפורה, דבר שהופך את הביס למושלם.

חציל בלדי – גם כאן, אל תצפו למנה בטעם המוכר לכם ממסעדות אחרות. לאחר קליית החציל, הוא יוגש לכם במנה זו בלא פחות משבעה(!) מרקמים שונים.

חציל בלדי קלוי ומוגש במרקמים שונים
חציל בלדי קלוי ומוגש במרקמים שונים

אגב, אם אתם מגיעים כקבוצה גדולה נניח לאירוע פרטי, תוכלו ליצור איתנו קשר כדי שנסגור עבורכם את החדר הפרטי שלנו באוניקס.

Close
Close
הזמנת שולחן