הפעם, יש לנו כתבה טעימה במיוחד, שכנראה, תעניין את מרבית הקוראים שלנו. זאת, מכיוון שבניגוד לטבעונות (שהיא, לרוב, עניין אידיאולוגי) או קרניבוריות (שאף היא, במרבית המקרים כרוכה באידיאולוגיה), צמחונות היא, פחות או יותר, עניין של נוחות.
כך שאם לא הגעתם מרקע תרבותי ששם את הדגש על אכילת ארוחה בשרית אחת ליום לפחות, אתם, לעיתים קרובות, עשויים לגלות שבמשך תקופות שלמות לא הזדמן לכם לאכול בשר. לא כי התכוונתם לכך, לא כי יש לכם איזושהי אידיאולוגיה מודעת או שאתם נוקטים בתפריט מסוים, פשוט לא יצא…
המנות הצמחוניות במסעדת אוניקס
לפני כל דבר, חשוב לנו לציין מראש, כי בדומה לכל מסעדת שף איכותית העושה שימוש ברכיבים טריים ואיכותיים בלבד, גם התפריט של מסעדת השף אוניקס בחיפה משתנה מספר פעמים בשנה, בהתאם לעונה ולהיצע הפירות, הירקות והעלים הירוקים הטריים הקיים באותה התקופה. כל החומרים הללו המשמשים את שף ג'וני גוריק בהכנת המנות הצמחוניות (בדומה לשאר המנות שבתפריט) משתלבים לכלל מנות שהן, לכאורה, מנות "מוכרות", אבל הן מכילות טוויסט כלשהו, פרי דמיונו היצירתי של שף גוריק.
עוד ראוי לציין, כי חלק מהמנות הצמחוניות מוגשות באוניקס גם בגרסתן הטבעונית, אבל חשוב לציין זאת בפני המלצר בעת ההזמנה.
מנות הסלטים
סלט עונתי – סלט המבוסס על פירות העונה, חסה וטבעות גבינת עיזים ברוטב ויניגרט הדרים המכיל דבש.
סלט עגבניות – סלט צבעוני המבוסס על עגבניות שרי מהסוגים השונים ומעוטר בסלסולי גבינה.
סלט סלק – סלט צבעוני, המבוסס על סלק, בתוספת של פקאן מקורמל וגבינת גורגונזולה.
ואם בא לכם לנעוץ את השיניים במשהו רציני יותר מסלט, גם כאן מסעדת אוניקס מציעה לכם לא מעט אפשרויות:
פוקצ'ה המלווה בשלושה מטבלים – פוקצ'ה טריה וחמה המלווה בשמן זית, זעתר וזיתי קלמטה פיקנטיים
גיוזה ירקות – כיסון בצק מאודה בסגנון האסייתי הממולא (זוכרים שהבטחנו לכם את "טוויסט"? הנה הטוויסט במנה הזו) בירקות שטעמם לוקח את המנה מהמטבח האסייתי והופך אותה למתכון ייחודי למסעדת אוניקס.
ילנג‘י עלי גפן – עלי גפן ממולאים באורז מתובל פיקנטי בסגנון אראמי בשמן זית ומיץ רימונים.
צ'י קופטה – כופתאות חיטה קלויה ומתובלת המוגשות בעיטור פלפלים מתוקים ומיץ רימונים.
ארטישוק אלארומאנא – מנה איטלקית הכוללת ארטישוק המטוגן בטמפורה ומוגשת עם XXXX, ובצידה, יוגורט חמצמץ – ההופך את הביס למושלם.
חציל בלדי – גם כאן, אל תצפו למנה בטעם המוכר לכם ממסעדות אחרות. לאחר קליית החציל, הוא יוגש לכם במנה זו בלא פחות משבעה(!) מרקמים שונים.
מג‘דרה עדשים שחורות – במסעדת אוניקס המגד'רה לא תוגש לכם באופן השגרתי והמוכר לכם עם היוגורט לצידה. "שבירת הטעם" של העדשים תתבצע בסיגר עשוי מבצק פילו הממולא בגבינת פטה ובזיתי קלמטה.
אם נחשוב על כך לעומק, מרבית התוספות הטעימות ביותר (מבושלות ונאות) מבוססות על ירקות ועלים ירוקים, כך שגם אם בא לכם להיות צמחונים בכוונה (ולא סתם ככה, על הדרך) ולהימנע מאכילת בשר ומוצרי בשר, לא תהיה לכם שום בעיה להתמיד בכך לאורך זמן, במיוחד אם תאכלו באוניקס.
אגב, אם אתם מגיעים כקבוצה גדולה נניח לאירוע פרטי, תוכלו ליצור איתנו קשר כדי שנסגור עבורכם את החדר הפרטי שלנו באוניקס.